Gratis e-book downloaden

Stap voor stap ondersteuning bij het overwegen van zonnepanelen

12 redenen waarom mensen voor zonnepanelen kiezen

Onderzoek vooraf

Valkuilen

Offerte beoordelen

Garanties

Financiële aspecten

Schouw en voorbereiding installatie

Na de installatie

Ontvang per mail ons gratis e-book

Bij Solar Installatie Groep staat het vertrouwen van de klant centraal. Daarom hechten we er veel waarde aan om elke mogelijke onzekerheid of vraag zo snel mogelijk te verhelpen. Als je na het lezen van de onderstaande antwoorden nog steeds zit met een kwestie twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Wat is de doorlooptijd tot installatie?

Momenteel krijgen wij veel aanvragen binnen voor zonnepanelen, echter kunnen wij door onze ervaring en het aantal beschikbare installatieteams plaatsing doen in ca. 6 tot 8 weken.

Wat is het verschil tussen een schouw op afstand en een schouw op locatie?

Bij een schouw op afstand wordt er gekeken naar de technische gedetailleerde uitvoering van het gemaakte plan. Op afstand kunnen er bepaalde elementen worden gemist of over het hoofd worden gezien. Daarom doet Solar Installatie Groep de schouw altijd persoonlijk bij jouw thuis.

Waar houden jullie rekening mee in een offerte?

In de offerte houden we rekeningen met de degradatie van de panelen, de schaduwval, ligging van het dak, stand van de zon, zonnekracht, plaatsing van de panelen, het aantal panelen en de technische haalbaarheid van het project. Op basis hiervan wordt een exacte prijsweergave verschaft.

Wat gebeurt er nadat ik een offerte heb aangevraagd?

Nadat je een offerte hebt opgevraagd is er altijd de ruimte om vragen te stellen. Samen kijken wij naar de situatie waarbij jij het meeste kunt besparen. Ben je volledig overtuigd van de feitelijke weergave van de statistieken op basis van jouw daksituatie? Dan kun je in goed overleg overgaan tot de daadwerkelijk plaatsing van de panelen.

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoonlijk advies te geven en waarom?

De belangrijkste gegevens die we nodig hebben zijn de adresgegevens. Op basis hiervan kunnen we een dakcheck doen waarbij we de haalbaarheid van de eventuele plaatsing van de panelen kunnen inschatten. Op basis hiervan berekenen wij de exacte besparing en weet je precies wat zonnepanelen voor jou kunnen doen!

Hoe ziet de installatiedag eruit?

Ruim van tevoren wordt de installatiedag afgestemd. TIjdens deze dag zelf komen wij op het afgesproken tijdstip naar locatie. We nemen alle veiligheidsmaatregelen die nodig, denk hierbij aan het dragen van een veiligheidsharnas of het eventueel opbouwen van een stijger met valbeveiliging. De installatie duurt ca. 4 uur afhankelijk van de grootte van het project. Na installatie krijg je een volledig opleverrapport zodat je zeker bent van een perfect werkende installatie.

Hoe kan ik zonnepanelen aanvragen?

Nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte duurt de plaatsing van de panelen gemiddeld 6 tot 8 weken. We nemen binnen enkele dagen contact met je op voor het inplannen van een schouw en installatie. De offerte wordt in goed overleg gemaakt op basis van de panelen die het beste passen bij jouw situatie.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen op mijn dak?

In de meeste gevallen is een vergunning niet nodig. Sterker nog, de overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen momenteel erg. Mocht je twijfelen over jouw specifieke situatie? Dan nemen wij graag even een kijkje naar jouw dak.

Contact

+31 85 080 59 36

Ma t/m vrij 10:00 - 18:00

info@solarinstallatiegroep.nl

Robijn 740
3316KE, Dordrecht