Direct besparen met een thuisbatterrij

Ontdek hoe een thuisbatterij voordeel oplevert.

Vul je gegevens in en start de berekening!

Minder afhankelijk van het energienet. Je energierekening zal nóg verder afnemen. Binnen 1 minuut een offerte.

Save your energy!

Solar Installatie Groep geeft energie!

Maximaal gebruikmaken van je opbrengst

Met een thuisbatterij gebruik je echt álle energie die je zonnepanelen hebben opgewekt.

Lagere energiekosten, ook zonder saldering

Zolang we kunnen salderen merk je nog niet zoveel van de kosten. Echter zal op korte termijn deze regeling verdwijnen. Jij bent dan al voorbereid!

Zelf voor je energie zorgen

Als je zonnepanelen combineert met een thuisbatterij ben je voor een groot deel onafhankelijk van een netaansluiting.

Meer dan 80 verduurzamingsexperts staan voor je klaar.

Een thuisbatterij installeren.

2024 wordt het jaar van de thuisbatterij

In 2024 zal de thuisbatterij een doorbraak maken. Met een thuisbatterij kun je zelf stroom opslaan tijdens goedkope momenten en deze gebruiken wanneer stroom duurder is. Deze batterijen hebben bovendien een speciale functie: ze helpen het stroomnet te stabiliseren, waarvoor je financieel beloond wordt. Hoeveel precies? Blijf kijken!

Salderingsregeling

De salderingsregeling wordt mogelijk vanaf volgend jaar afgebouwd. Het elektriciteitsnet in Nederland heeft dringend meer opslagcapaciteit nodig en de prijs van batterijcellen is gedaald. Dit maakt 2024 het ideale moment voor de thuisbatterij. 

Introductie van de thuisbatterij

Solar Installatie Groep plaatst een thuisbatterij met een unieke functie: het stabiliseren van het stroomnet, ongeacht of je zelf zonnepanelen hebt. Eind 2022 hadden slechts 1351 Nederlandse huishoudens een thuisbatterij, maar inmiddels zijn dat er naar schatting zo’n 5000. Dit is nog geen gemeengoed, maar 2024 kan wel eens het jaar van de doorbraak worden.

Waarom een thuisbatterij?

Het elektriciteitsnet in Nederland heeft meer opslagcapaciteit nodig door de toenemende productie van wind- en zonnestroom, die niet altijd direct gebruikt kan worden. De prijs voor batterijgrondstoffen is het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald, met lithium dat liefst 70% goedkoper is geworden.

Vragen over de thuisbatterij?

Bel  085 080 5936 of mail naar info@solarinstallatiegroep.nl

Dynamische energiecontracten

Met een dynamisch energiecontract, dat gebruik maakt van uurprijzen die de dag ervoor zijn bepaald, kun je stroom opslaan wanneer de prijs het laagst is en verkopen wanneer de prijs het hoogst is. Dit levert al iets meer op, maar nog steeds te weinig om een thuisbatterij snel terug te verdienen.

De rol van powerselect

Een interessante mogelijkheid is het gebruik van de thuisaccu om het elektriciteitsnet te helpen balanceren, wat financieel aantrekkelijk kan zijn. Het platform Powerselect scant energiemarkten doorlopend met behulp van AI en berekent realtime de prijs voor stroom. Het algoritme bepaalt op elk moment van de dag of je wilt laden, ontladen of wachten, en stuurt de batterij automatisch aan. Dit kan ook zonder zonnepanelen.

De voordelen van powerselect

Met Powerselect kun je beloningen verdienen voor het helpen balanceren van het net, zelfs als je geen zonnepanelen hebt. Dit kan de hele dag door, met kleine beloningen per keer. De vergoeding is hoger wanneer de nood op het net groter is. Dankzij Powerselect wordt de investering in een thuisaccu financieel interessant.

Prijzen en opbrengsten

Je kunt kiezen uit verschillende maten accu’s, zoals bijvoorbeeld: 10, 15, of 20 kWh opslagcapaciteit. De prijs begint bij ongeveer €6000 voor de 10 kWh versie, €7000 voor de 15 kWh, en net geen €8000 voor de 20 kWh versie. Deze prijzen zijn inclusief BTW-teruggave. Met Powerselect verdien je met de 10 kWh batterij gemiddeld €900 per jaar, met de 15 kWh batterij circa €1350, en met de 20 kWh batterij naar verwachting €1800 per jaar. Dit betekent een rendement van ruim 15% tot meer dan 20% bij de grootste accu. Deste sneller je omvormer en groter je batterij, deste meer je kunt besparen en verdienen door te handelen!